Syyskausi 7.8. - 10.12.2017

Ryhmiä ei ole syyslomalla vko 42

Alle kouluikäisten ryhmät

 

Naperot & Vekarat

Naperot & Vekarat on pienten lasten ryhmä, jossa tutustutaan leikin kautta tanssiin ja erilaisiin rytmeihin. Ryhmässä otetaan haltuun niin oma keho kuin tila, jossa liikutaan. Tanssi tulee tutuksi tanssiharjoitusten ja rytmiharjoitusten kautta, samalla opetellaan toimimaan ryhmässä ja huomioimaan muita.

Jalassa olisi hyvä olla sisätossut. Ohjeellinen ikäraja on 3-5 vuotta. Lapsi voi tulla ryhmään, kun hän jaksaa toimia aikuisen ohjauksessa puolen tunnin ajan. Etenkin nuorimpien lasten vanhemmat voivat seurata tuntia, jos oma lapsi kaipaa vanhemman läsnäoloa.

Ryhmää ohjaavat Pinja Koskela ja Ida Pihl

Aika: Keskiviikkoisin kello 18.00-18.30

 

Kouluikäisten ryhmät

 

ShowStars!

Disan ShowStars! ryhmät ovat kouluikäisille ja kouluikää lähestyville tytöille ja pojille suunnattuja energisiä tanssiryhmiä, joissa harjoitellaan showtanssin elementtejä mukaansa tempaavan latinalaismusiikin tahdissa. Tunneilla et tarvitse omaa paria, joten mukaan voit tulla niin yksin kuin kaverinkin kanssa!

Alkeiryhmässä aloitetaan tutustuminen ylesimpiin latinalaistansseihin show elementeillä höystettynä ja et tarvitse aiempaa tanssitaustaa. Jatkoryhmässä tansseihin tutustuminen etenee pidemmälle ja jatkoryhmään voit siirtyä alkeisryhmästä tai tulla mukaan, jos sinulla on muuta tanssitaustaa.

Ryhmiä ohjaa Disa Kortelainen

Aika alkeisryhmä: Maanantaisin 18.00-18.45

Aika jatkoryhmä: Maanantaisin 18.45-19.30

 

Paritanssin alkeet

Lapsille ja nuorille suunnattu alkeisryhmä, jossa ohjeellinen aloitusikä on 7 vuotta. Mukaan voivat tulla nuoremmatkin, jos keskittymiskyky riittää 45 minuutin opetukseen. Tunneilla opetellaan tanssiasentoa, rytmiä, askelia sekä perusvuoroja kuuteen eri tanssiin: vakiotansseista Hidas Englantilainen valssi, Tango sekä Quickstep; latinalaistansseista Samba, ChaCha sekä Jive. Ryhmässä tanssitaan parin kanssa, mutta esimerkiksi kahden tytön muodostama pari voi tulla mukaan ja ryhmään voi tulla myös katsomaan löytyisikö pari paikan päältä. Ryhmässä saadaan paritanssin perustaidot ja halukkaat voivat jatkaa kilpaparketeille. Varusteeksi riittävät sisäliikuntaan soveltuvat vaatteet ja tossut tai sukat .

Ryhmää ohjaavat Pinja Koskela ja Ida Pihl

Aika: Keskiviikkoisin 18.30-19.15

 

Nuorten ja Aikuisten ryhmät

 

Latin Sweat

Näillä tanssitunneilla otetaan hiki irti kuumien lattarirytmien siivittämänä. Vauhdikasta ja mukaansa tempaavaa menoa, jossa liike vie mennessään! Nyt ei liikuta hammasta purren vaan musiikista ja tanssista nauttien! Tunneilla harjoitellaan koreografioita eri latinalaistansseihin ja mukaan voi tulla tanssitaustalla tai ilman. Tunneille soveltuvat normaalit liikuntavaatteet. Voit lähteä liikkeelle sisäliikuntakengillä ja harrastuksen jatkuessa voit hankkia tanssiin suunnitellut kengät, esim. tanssilenkkarit. Latin Sweat on hyvä ponnahduslauta ShowTanssiin, joka on kasvattanut viime aikoina hurjasti suosiotaan. Tällä hetkellä Puijonlaakson saleilla harjoittelee aktiivisesti kaksi Markku Hyvärisen ohjaamaa Show-ryhmää.

Ryhmää ohjaa Markku Hyvärinen

Aika: Keskiviikkoisin kello 18.00-19.00

 

Paritanssin alkeisryhmä

Aikuisten paritanssiryhmissä tutustumme tanssiin harrastuksena ja liikuntamuotona. Harjoittelemme tanssiasentoa sekä perusaskelia ja kuvioita kuuten  tanssiin, valssiin, tangoon, quickstepiin, sambaan, chacha:han ja jiveen.

Alkeisryhmässä aiempaa tanssitaustaa ei tarvita ja varusteeksi riittävät sisäliikuntaan soveltuvat vaatteet ja tossut tai sukat. Myöhemmin harrastuksen jatkuessa tanssikengät helpottavat menoa. Jos tanssi kiinnostaa, mutta sinulla ei ole paria, tule kurkkaamaan miltä laji näyttää ja katsomaan, jos vaikka löytäisit ryhmästä itsellesi parin.

Ryhmää ohjaavat Disa Kortelainen ja Nitta Iliev

Aika: Sunnuntaisin kello 14.30-16.00

 

Paritanssin jatkoryhmä

Ryhmä on tarkoitettu jo aiemmin tanssineille pareille ja siihen voi siirtyä esimerkiksi alkeisryhmän jälkeen. Ryhmässä harjoittelevat myös seuran kilpailevat tanssijat. Ryhmässä harjoitellaan vuoroja latinalais- ja vakiotansseihin sekä niiden tekniikkaa. Ryhmässä on hyvä tekemisen meininki ja kaikki parit treenaavat omalla taitotasollaan.

Ryhmää ohjaavat Disa Kortelainen ja Nitta Iliev

Aika: Sunnuntaisin kello 14.30-16.00

 

Latin Solo

Ryhmä on tarkoitettu jo latinalaistansseja hallitseville naisille ja miehille. Tunneilla tanssitaan ilman partneria ja perehdytään lattaritekniikkaan ja -kuvioihin. Tansseina kilpatanssilattarit eli samba, cha cha , paso doble, rumba ja jive. Naisille suositellaan tanssimista korkokengillä, mutta tämä ei kuitenkaan ole pakollista.

Huom! Ryhmään ilmoittaudutaan suoraan tulemalla tunnille. Kausimaksu laskutetaan erikseen. Kerta- ja lippuvihkomaksuissa käy vain käteinen.

Ryhmää ohjaavat Disa Kortelainen ja Markku Hyvärinen

Aika: Keskiviikkoisin kello 19.00-20.00

 

Latin Dance

Ryhmässä jatketaan siitä, mihin Latin Solo jää. Edistyneiden kuvioiden ja koreografioiden avulla haltuun otetaan eri latinalaistansseja. Sopii hyvin lattareita hallitseville miehille ja naisille.

Huom! Ryhmään ilmoittaudutaan suoraan tulemalla tunnille. Kausimaksu laskutetaan erikseen. Kerta- ja lippuvihkomaksuissa käy vain käteinen.

Ryhmää ohjaavat Disa Kortelainen ja Markku Hyvärinen

Aika: Sunnuntaisin 16.00-17.00

 

Fysiikka ja ilmaisu

Onnistuneen  tanssiesityksen pohjana on teknisen osaamisen lisäksi myös eläytyminen ja ilmaisu. Tunneilla paneudutaan fysiikkaan ja ilmaisuun osana kilpatanssin ja latinoshowtanssien suorituksia. Fysiikka ja ilmaisutunteja pidetään kuusi kertaa syyskaudella 2017. Ryhmään ilmoittaudutaan erikseen. Syksyn tunnit ovat: Ti 22.8. To 7.9. Ti 3.10. Ti 24.10, Ti 14.11, Ti 5.12.

Ryhmää ohjaa Mika Juusela

Aika: Tiistaisin kello 18.00-19.30

 

Kilpatanssivalmennus sis.  Fysiikka ja ilmaisu

Ryhmä on suunnattu etenkin kilpaileville tanssijoille. Mukaan voivat tulla myös muut parit, joilla on omat koreografiat vähintään E-luokan tansseihin (samba, chacha, jive, valssi, tango, quickstep) sekä halua työstää niitä. Tunneilla parit harjoittelevat omia koreografioitaan ja hiovat kilpasuorituksiaan valmentajan läsnäollessa. Ryhmä sisältää Fysiikka ja ilmaisu -tunnit.

Ryhmää ohjaavat Disa Kortelainen, Nitta Iliev, Markku Hyvärinen

Aika: Tiistaisin kello 18.00-19.30